Introducing ZionGate

De laatste tijd introduceren wij een voor een onze partners; zij die onze HUB leven inblazen. Voor ons zijn zij van essentieel belang voor de vorming van onze community, en daarom laten we jullie graag kennis met ze maken.

HUB (zelfst. nw.): Een knooppunt van netwerken. Een plek waar verschillende bronnen samenkomen, en vanuit daar weer in verschillende richtingen doorgestuurd worden. Een (veilige) haven, die als knooppunt en broedplaats fungeert.

Waarom

Voor ons beiden staan diversiteit en inclusiviteit centraal. Samen vragen we ons af hoe het nachtleven daarin iets kan betekenen. In hoeverre voorziet JACK de buurt al, en hoe kunnen we een grotere bijdrage leveren aan Zuid-Oost? Hoe kunnen we een podium zijn voor de community? Zomaar wat vragen die wij in onze samenwerking met ZionGate hopen te beantwoorden.


Z I O N G A T E

Met ZionGate zullen wij initiatieven uit Zuid-Oost samenbrengen en mogelijke samenwerkingen met elkaar verbinden. Zo willen wij van onze eilandjes af naar een centrale, diverse hub.

Met die visie richt ZionGate zich op:

  • Muziek

  • Community building

  • Podcast/Panels/Blogs met organisaties in Zuid-Oost

  • Talentontwikkeling

  • Afrofuturism

Ziongate x Jack staat voor Zuid-Oost. Het stadsdeel dat zijn eigen schoonheid definieert. Het stadsdeel met een creatief hart en overvloed aan jong talent uit eigen omgeving.


Het is tijd om de krachten te bundelen


Het moment om samen sterk te staan

Het is tijd om gelijkgestemden te verzamelen

Het moment om te pakken wat van ons is

Dit is het moment om meningsverschillen achterwege te laten en samen aan een toekomst naar eigen inzicht te bouwen.Om een plek te vormen waar iedereen zich niet alleen welkom voelt, maar ook zonder zorgen kan deelnemen voeren inclusiviteit en diversiteit de boventoon. LGBTQ is inmiddels gelukkig allang geen vreemd concept meer voor de meesten. Maar onze seksualiteit is niet het enige wat iemand kan weerhouden om zich vrij te voelen tijdens het uitgaan. Wat als de prijs van een ticket het al lastig maakt om te komen?

Omdat voor ons allemaal de maand wel eens langer is dan ons budget kan bijhouden, en een rode waas over onze bankrekening ons zeker niet vreemd is hebben we daarom besloten dat we een gereduceerd tarief zullen hanteren voor mensen die zich de toegangsfee niet kunnen veroorloven. Op een plek waar iedereen welkom is mag ook geld zeker niet een beperkende factor zijn.


Is voor jouw een gereduceerd tarief een noodzaak om stappen mogelijk te maken? Contact ons op ziongatenl@gmail.com.


Voor riddims die je niet vindt in de stad kan je met een gerust hart de vrije ruimte van JACK tijdens ZionGate komen ontdekken.


"Pakken wat van ons is"

Wat Zuid-Oost uniek maakt zijn de mensen die er zijn opgegroeid en het gebied hebben toegeëigend. En hier komen ook steeds nieuwe mensen die hier bij. Nieuwe inspiratie. Daarom willen we niet alleen samenkomen met de natives om eens in de zoveel tijd te bespreken wat er allemaal al zit en hoe we dit kunnen laten groeien, we willen ook de oude en de nieuwe crew samenbrengen en nieuwe initiatieven die daaruit ontstaan vormgeven, aanslingeren en dragen.


Zo gaan we vanuit de bestaande cultuur aan de slag met de mogelijkheden die gentrificatie kan bieden, en geven we het podium aan hen die iets nieuws willen creëren.

Samen willen we een sterke basis vastzetten in onze eigen buurt, waar we zelf de wetten kunnen schrijven.Voor de eerste editie van ZionGate haal je hier je tickets.


Lokale dj's uit ZO als Ricks, Joenes en Waxfiend zullen je oren komen verwennen. Maar ook Cincity uit Rotterdam die met haar event Cloud8 toffe dingen doet in dit genre. Rancido die releases uitbrengt op Innervisions en Pascal Morais, de Amsterdammer die continu in het buitenland te vinden is voor gigs.

ARTWORK AirRich | Afroscope


Jacks Culture B.V. | All Rights Reserved 2018

  • Resident Advisor
  • black-facebook-clipart-15
  • instagram-clipart-black-and-white-13